19. Juni 2009 hos Carsten Trangeled
 

Forside

Vedtægter

Referater

Links
 

VÆRT:
Carsten Trangeled

DELTAGERE:
Brian Rasmussen, Jacob Lundsvig, Niels Tofte, Søren Kaiholm, 

samt prospekt Carsten Juul Torp

Afbud:
Jesper Faurholdt, Brian Vesterager, Jesper Ljungstrøm 

MENU:   

Forret:      


Hjemme røget laks på Weber grill, med salat flüte og hjemme rørt dressing
Her til serveres øl. En bruckhouse hvede øl på 5,6% fra et nu konkursramt bryggeri, så Carsten havde været fremme i skoene og købt ind før tid.
Fantastisk forret, virkelig veltillavet. (billede følger)

           

Hovedret:   

Oksemørbrad med nye kartofler vendt i olie og tilsat krydderier. Tilbehør salat.
Her til serveres rødvin

Vinen:

Land: Australien 

Distrikt: South Eastern Australia 

Producent: Lindemann 

Drue: Cabernet Sauvignon 
Type: Rødvin 
Årgang: 2007 
Smagstype: Tør 
Størrelse: Bag in Box 300 clcl. 
Alkohol: 13,5 % 

Beskrivelse
Denne vin har en pæn farve med en behagelig bærnæse, af modne kirsebær og solbær. Kakao og kaffe i smagen, krydderi, vanille og frugtig eftersmag. Denne vin er bedst, når den drikkes kort tid efter at være trukket op. Det er en vin der skal nydes ung til lettere retter med lyst kød, men som også kan klare retter med rødt kød samt lettere oste.
Nyd denne vin ved en temperatur på 16-18 grader.
Det anbefales ikke at lagre vinen yderligere.

Lindemann blev stiftet I 1843 af lægen Henry Lindeman, som via sine rejser i Europa blev fascineret af vinenes medicinske egenskaber, og den glæde det bragte til mennesket. Hans filosofi var “the one purpose of wine is to bring happiness...”, hvilket han senere fik opfyldt til fulde. I 1840 blev han gift med Eliza Bramhall og umiddelbart herefter drog de til Australien, hvor de I 1843 plantede de første vinstokke I Cawarra I Hunter Valley I New South Wales
Hans filosofi var at fremstille vine af en sådan kvalitet og sammensætning, således at man dagligt kunne nyde et glas vin eller to. Denne filosofi begyndte at blive opfyldt, da han i 1858 begyndte at eksportere Lindemanns vine til England. Ud over vindyrkningen praktiserede Henry Lindeman stadig som læge, indtil hans død i 1881. Hans 3 sønner overtog herefter driften af Lindemanns, som blev større og større. Firmaet er i dag et meget stort, og Lindemanns Winemaking Team er i dag spredt over store dele af Victoria og South Australia. Det er i dage et af de mest moderne vinerier i Australien og er i dag opdelt i forskellige firmaer, som leverer store mængder af vine til hele verden.

Igen god mad og bøffen var stegt perfekt.

Dessert:   

Emmentaler og brie ost med vindruer samt håndlavet dessertchokolade fra Chokolade Mageriet i Hillerød 



Her til serveres portvin

Late Bottled Vintage 2004


Et familiefirma siden starten i 1842... Sådan lyder overskriften på Niepoort!

Hos Niepoort har familien stået for driften i fem generationer. Som den seneste har Eduard Dirk Niepoort overtaget firmaet i 2005 da hans far gik på pension. Man har altid tilstræbt at to generationer har arbejdet sammen i firmaet for at bevare ånden og stilen i vinen. Dirk har været i firmaet siden 1987. Han har fra start haft sine egne visioner som blev vakt under hans studietid i bl.a. Schweiz. Dirk vil gerne beholde stilen i huset, men samtidig forbedre tingene. Det første Dirk gjorde var at begynde at anskaffe sig egne vingårde i Douro-dalen et område traditionelt regnet for bedst til Portvin. Her genplantede man nogle marker og bevarede samtidig 10 hektar med 60 år gamle vinstokke. Dette er med til at give en god grundbase for bedre portvin, men har samtidig givet muligheden for at producere bordvin. Stadigvæk køber man druer fra producenter familien har arbejdet sammen med i generationer. 

Late Bottled Vintage er lavet som en vintage port, men ligger længere på fad inden den tappes.
Herved opnås en tidligere drikkeklar portvin med essensen af en Vintage Port.
Liflig aroma af friske mørke blommer, kirsebær samt et strejf af mørk chokolade.
Silkeblød med flot finesse. Fremragende til bløde oste, mild blåskimmelost, chokoladedesserter eller som frækt match til en peberbøf.



Der var ikke så meget begejstring for portvinen, så måske der bliver ført til reglerne at protvin skal være vores Martinez

 

 

 

FORLØB:  


Vi startede som sagt med at få en weissbier og fik fortalt hvordan man skal hælde sådan en op nemlig ligge glasset helt ned, og hælde uden skum, når der er ca. en sjat tilbage ryster man flasken og hælder bunden med op i øllet, så er det grumset men smagen kommer med.

Vi hilste så på vores prospekt bragt ind af Jacob, Carsten som er 30 år, gift med Camilla(pænt navn) har 1 sæt tvillinger på 21.mdr. Marcus, Sofie, Falck redder i Greve, sammen med Henning Fik, som han ikke kender, har været soldat i Kosovo, uddannet brandmand, så han er en mand af rette støbning.

Vi skal alle sende en mail, om vi syntes han skal ind i klubben.

Så præsenterede alle vi andre os for Carsten, det behøves jeg ikke skrive her .

Vi fik skålet lidt:
Jacob har fået stjålet sin bil, han er blevet tillidsmand. samt nyt hegn
Nye Carsten skålede da hans forældre har købt en hus til ham og familien i Greve. 
Søren skålede for Ny bil, nyt job, eget firma, og nyt skur. 
Carsten T havde fået 10 i eksamen i ledelse, tillykke. 

Nu var det tid til at gå i de tilstødende gemakker og nyde cigarer og cognac. Vi satte os over i et aflukket brændeskur, med borde stole, og en varmeblæser. 

Vi startede ud med en cognac, som er følgende:

 
Cognac

CoGnaC de ColleCtion Jean Grosperrin
Grande ChampaGne n°38 - 43%

Cognacen blev vurderet til at have gode gardiner, sprittet i smagen, grappa smag, og tung, lidt brunlig i farven, meget kommerciel, i stedet for smag så er det mere volumen. Den fik før prisen en vurderinspris på mellem kr. 500 og Kr.1.050.- og en karakter på mellem 4 og 3 (3,66) den koster så 674 på tilbud normalt Kr. 1.675, så det er prisen vi skal tage vurdering fra.

Så røg den ned på 3

Pris: 1.675.-

Pris: kr. 700,-

En ualmindeligt aristokratisk Cognac fra distriktets topmarker: Grande Champagne. Denne Cognac har lagret på fade i årtier i kældrene under et middelalderslot ejet af en fin, lokal familie. Det er oplyst af familien, at cognacen stammer helt tilbage fra før 2. verdenskrig (1938), der
savnes blot officielt bevis for det. Med tiden er 60% af det oprindelige indhold fordampet på naturlig vis. Netop langsommeligheden i denne proces, kaldet ‘englenes andel’, fremmer spiritussens udvikling. 
Resultatet er en drik så elegant, at selv kræsne Cognac-aficionados må overgive sig. Nyd de komplekse noter af Virginia-tobak og kanel og lad så ganen få den fulde, runde oplevelse af ædel drue med diskrete nuancer af lakrids og gammel portvin. Der er tale om
et begrænset parti, som sælges i nummererede flasker.

 

 

 

 

 

Så blev det cigarernes tur og Carsten havde købt 2 stk. til aftenen.

Aftens Cigar I: Jose L. Piedra: Brevas

Familien Piedra kom til Cuba i 1880’erne fra den spanske provins Asturias. Den anden generation under ledelse af José Lamadrid Piedra, grundlagde og udviklede cigarmærket. 

Efter revolutionen blev en vellykket lancering gennemført, og mærket blev populært blandt cubanske cigarrygere, bl.a. på grund af den er håndrullet, smagen og fordi prisen ligger i den favorable ende.

Cigarerne fremstilles i mellemstørrelse og har en behagelig aroma og en lidt stærkere, typisk cubansk smag. Tobakken er fra Vuelta Arriba og cigarerne er produceret i Santa Clara.

Produceret på Cuba
Fremstillet: Maskine
Type : Corona
Længde : 133 mm
Ring : 42 (16,67 mm)


Den smagte helt eventyrlig godt, let at ryge ikke for stærk, og alle var meget interesseret i at købe denne, vi gættede alle mellem Kr. 50 og Kr. 60 og den fik karakter 4,8 altså 5 før pris.

Prisen var så meget chokerende………………………………lav nemlig Kr. 18.- så røg karakteren op til et rent 6 tal. 

Pris: kr. 18,-

Jose L. Piedra Cigars

 

 

Jose L. Piedra Brevas

Aftens Cigar II: Romeo Y Julieta - Short Churchill

Romeo Y Julieta er en håndrullet cigar fra Cuba og mærket så dagens lys for første gang i 1875, men blev først for alvor kendt under ledelse af Don Fernandez i 1903. Mærket er, som navnet gengiver, opkaldt efter Shakespeares fortælling fra Verona. 

Tobakken er fra Vuelta Abajo regionen, hvor den klassiske tobak til cigarerne fra Havanna kommer fra. Dæksbladet er af typen Colorado Claro. 

En af de kendte cigarrygere, Churchill, foretrak dette mærke. Størrelsen ”Churchill” stammer efter sigende fra Churchills besøg på Cuba i vinteren 1945-46

Produceret på Cuba
Fremstillet: Hånd rullet
Type : Churchill
Længde : 178 mm
Ring : 47 (19 mm)


Cigar 2 er jo en vores allesammens favoritter, og den smagte også fantastisk, alle gav den 6 på nær 1 på 5 men samlet karakter inden pris var 5,9 prisen blev gættet til Kr. 110 – til Kr. 180 Den koster Kr. 119.- men det ændrede ikke karakteren så igen en flot 6 er.

Pris: kr. 119,-

Romeo y Julieta Cigars

 

 

Romeo y Julieta Short Churchills

 

 

 

 

Rigtig godt ramt Carsten T. Men ak 2 cigarer blev for meget for vores prospekt, Carsten han måtte ned og kigge lidt på cisterne forholdene håber han er blevet rask i dag. 

Vi fortsatte med lidt whisky dem der kunne, men efter et par timer blev alle hentet.
Carsten tak for en rigtig god aften, totalt velforberedt, både med mad og oplysninger på mad, og vin og aftenens smagseffekter.

Jeg kan kun sige ærgerligt for dem der valgte at blive væk, for det var en oplevelse for ganen, næsen, maven og referenten.

Vi ses til efteråret. 

21/8 - hos Jesper F.

&


20/11 - Brian V.

Se flere Stemnings billeder her